4 джерела вуглеводів, які підходять діабетикам

Коли людина страждає на такі хронічні захворювання, як діабет, вкрай важливо обирати здорові продукти, які містять усі необхідні поживні речовини, але при цьому не викликають різких коливань рівня глюкози в крові, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Зазвичай, після того, як лікарі виявляють у пацієнта діабет, він намагається максимально скоротити споживання вуглеводів, оскільки вони користуються не надто гарною репутацією і вважаються шкідливими для здоров’я.

Однак, це абсолютно неправильний підхід. Як і інші макроелементи, вуглеводи обов’язково повинні бути присутні у нашій дієті. Якщо ви повністю вилучите їх з раціону, це може призвести до появи запорів і хронічної втоми. Єдине, що вам потрібно зробити – це замінити нездорові джерела вуглеводів на корисні варіанти.

Ось 4 джерела вуглеводів, які підходять тим, хто страждає на цукровий діабет:

Вівсянка. Вівсяна каша – це чудовий варіант сніданку. Наповнена клітковиною та іншими поживними речовинами, вона відрізняється ситністю та допомагає знизити рівень глюкози в крові. Її можна приготувати як у солоному варіанті, доповнюючи грибами, болгарським перцем чи м’ясом, так і в солодкому, доповнюючи фруктами, ягодами та горіхами.

Фрукти. Багато хворих на діабет переймаються тим, що фрукти можуть підняти рівень цукру в крові. Однак, це всього-лише міф. Фрукти є здоровим джерелом вуглеводів, а також інших поживних речовин, включаючи антиоксиданти. Тому від фруктів точно відмовлятись не варто, хоча важливо не захоплюватись ними понад міру.

Сочевиця. Це здоровий продукт, багатий на клітковину, рослинні білки, калій та цілий ряд вітамінів. Вуглеводи у сочевиці не викликають стрибків рівня глюкози в крові. Також сочевиця допомагає контролювати артеріальний тиск, що буде незайвим, враховуючи, що у діабетиків він часто занадто високий.

Продукти з цільного зерна. Замініть звичайні макарони, білий рис та пшеничний хліб на цільнозернові аналоги. Вони забезпечать вас клітковиною, білками, вітамінами та мінералами, однак при цьому в них немає рафінованих вуглеводів, які швидко піднімають рівень цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів