5 причин включити до свого раціону зелений горох

Звучить дивно, але крихітні зелені горошинки можуть бути потужним джерелом поживних речовин для нашого організму. Зелений горох можна додавати до м’ясних страв, салатів, рагу, рису, тощо. Він має приємний солодкуватий смак і відрізняється доступністю. Також він має цілий ряд корисних для здоров’я властивостей, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Ось 5 корисних властивостей зеленого гороху, через які його варто додати в свій раціон:

Він є прекрасним джерелом рослинного білка. Основна причина того, що горох  входить до складу більшості протеїнових добавок – колосальні 4 г білка у 100 г продукту, що вдвічі перевищує вміст білка у такій же кількості моркви. Амінокислоти, з яких складаються білки, є будівельним матеріалом для всіх тканин та органів, починаючи від м’язів і закінчуючи кров’ю.

Він покращує здоров’я очей. Пів склянки гороху забезпечить вам 35% денної норми вітаміну А, який необхідний для збереження зору. Він використовується для підтримки чистоти рогівки ока (зовнішнє покриття ока), а також є компонентом родопсину, білка, який допомагає нам бачити при поганому освітленні.

Він корисний для травлення. Горох містить клітковину, яка не тільки допомагає нам довше залишатись ситими, а і живить корисні бактерії кишечника. Клітковина з гороху нерозчинна, тож вона допомагає уникнути запорів, полегшуючи виведення відходів з організму. Хоча горох пов’язують зі зниженням ризику розвитку синдрому подразненого кишечника, якщо він у вас вже є, не варто вживати більше третини склянки гороху на день.

Він знижує ризик розвитку раку. В основному це пов’язано з високим вмістом антиоксидантів, як борються з запаленнями та шкідливим впливом вільних радикалів. Також горох багатий на вітамін К, який знижує ризик розвитку раку передміхурової залози, та іншими рослинними сполуками, що допомагають стримувати ріс пухлин.

Він допомагає знизити рівень глюкози в крові. Горох має низький глікемічний індекс, а це означає, що він не викликає значних коливань рівня цукру в крові. Контроль рівня глюкози вкрай важливий для діабетиків. Також горох містить магній, вітаміни К, А, С та групи В. Ці речовини пов’язують зі зниженням ризику діабету 2 типу.

Поділись


Новини партнерів