Чому жінкам варто вживати мускатний горіх

Мускатний горіх часто додають до страв, щоб надати їм солодкуватого аромату і особливого горіхового присмаку. Але він не лише смачний та ароматний, а ще й дуже корисний. Мускатний горіх містить магній, марганець та мідь, а також вітаміни В1 та В6, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Чому ж жінкам варто вживати трохи мускатного горіха кожного дня? В першу чергу через його вплив на гормони, оскільки він допомагає усунути дисбаланс естрогену. Цей гормон відповідає за жіноче репродуктивне здоров’я. Також дрібка цієї спеції допоможе підвищити лібідо.

Якщо додати мускатний горіх до молока, вийде натуральний легкий антидепресант. Він сприятиме вивільненню серотоніну, гормону, що піднімає настрій, покращує сон та сприяє зміненню здоров’я мозку. Поєднання серотоніну та естрогену дозволяє відновити лібідо, яке знизилось через депресію, тривожність, менопаузу, тощо.

Завдяки вмісту таких речовин, як миристицин, елеміцин, євгенол та сафрол, мускатний горіх допомагає зняти біль у суглобах, набряки та запалення.

Якщо ви відчуваєте нервове напруження, мускатний горіх також стане вам у нагоді. Він має заспокійливу дію і сприяє вивільненню серотоніну, який покращує сон.

Додавання дрібки мускатного горіха до супу, каші чи рагу, може добре вплинути на ваше травлення. Він має вітрогінну дію і допомагає уникнути здуття живота. Більше того, мускатний горіх сприяє в секреції травних ферментів, що покращують обмін речовин і допомагають схуднути.

Завдяки заспокійливій дії мускатний горіх заспокоює нерви та знижує рівень стресу. Він працює як адаптоген та має слабку седативний вплив на організм.

Поділись


Новини партнерів