5 неочевидних охнак вагітності

Кожна вагітність унікальна і протікає по-різному, однак деякі симптоми проявляються майже у всіх майбутніх мам. Відсутність менструацій, підвищена чутливість грудей, стомлюваність – це те, до чого варто готуватись переважній більшості вагітних жінок, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Також це симптоми, які з’являються першими. Але очевидно,що вагітність насправді має значно більше ознак і багато з них можуть пройти повз вашу увагу. Деякі ж з них можуть навіть налякати, але не варто надмірно тривожитись. Відвідайте свого гінеколога, якщо у вас виникли якісь із перелічених нижче ознак:

Носова кровотеча. Це те, що люди в останню чергу можуть пов’язати з вагітністю, але враховуючи гормональні зміни і те, що серцю доводиться перекачувати більше крові, вони виникають доволі часто. Однак, вони рідко бувають серйозними. Ви легко впораєтесь з ними вдома, якщо не маєте проблем зі згортанням крові.

Прищі. Зазвичай вони з’являються на ранньому терміні вагітності, коли відбуваються значні зміни в організмі жінки. Та не впадайте у відчай – у другому триместрі прищі зникнуть і шкіра стане чистою та гладенькою.

Металевий присмак. Він часто з’являється у вагітних жінок, незалежно від їхнього раціону. Це називається дисгевзія, вона спричинена підвищеним рівнем естрогену та прогестерону в організмі. Найчастіше неприємний присмак у роті зникає у другому триместрі.

Білі виділення. Менструацій у вагітних немає, але з’являються липкі білі виділення. Це нормально, ваш організм просто пристосовується до серйозних змін. У когось ці виділення зникають у першому триместрі, когось вони супроводжують всю вагітність.

Спазми. Спазми частіше пов’язують з менструацією, але при вагітності вони також виникають через розтягування матки. З цієї ж причини ви можете частіше відчувати потребу у сечовипусканні, а також зіткнутися із запорами.

Поділись


Новини партнерів