5 способів уникнути запалення ясен

Як часто ви помічали кров коли чистили зуби або ж коли просто кусали яблуко? Коровоточивість ясен може бути ознакою запалення. Запалення ясен медики називають гінгівітом. Його ознаками є почервоніння та набряклість ясен, підвищена чутливість та виділення крові при чищенні зубів, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Це запалення може з’явитись у кожного, хто не приділяє достатньо уваги гігієні рота. Також воно часто виникає в тих, хто страждає на діабет та гіпертонію. Та ви можете запобігти виникненню гінгівіту. Ось, що потрібно зробити для цього:

Регулярно чистьте зуби. Чищення зубів – це найважливіша частина догляду за зубами. Саме воно допомагає видалити бактерії та запобігти появі запалень. Слід чистити зуби двічі на день м’якою щіткою або щіткою середньої жорсткості. Не варто використовувати жорсткі щітки чи чистити зуби надто інтенсивно. Ви можете травмувати ясна.

Використовуйте зубну нитку. Більшість людей нею не користуються, але це найефективніший спосіб вичистити простір між зубами, не завдаючи шкоди яснам. Використання зубної нитки та регулярне чищення зубів допоможуть запобігти накопиченню бактерій і виникненню запалень.

Зніміть зубний камінь. Цю процедуру потрібно робити у стоматолога. Наліт і зубний камінь небезпечні тим, що з ними бактерії потрапляють всередину ясен. Знімання зубного каменю – це швидка і безболісна процедура, яка не потребує анестезії. Її слід проводити кожні 6 місяців.

Збільшіть споживання вітаміну С. Вітамін С зміцнює імунітет і має антиоксидантні властивості. Завдяки їм він пришвидшує загоєння ран та відновлення тканин. Регулярне споживання вітаміну С робить ясна здоровішими та зменшує кровотечу. Ви можете його отримати з апельсинів, лимонів, болгарського перцю, смородини, тощо.

Регулярно проходьте профілактичні огляди. Кожен повинен відвідувати стоматолога двічі на рік, незалежно від того, чи турбує вас що-небудь. Це допоможе вашому лікареві виявити запалення ясен або карієс на ранній стадії.

Поділись


Новини партнерів