5 причин почати вживати кукурудзяну крупу

Кукурудзяну крупу готують з відвареного кукурудзяного борошна. Його відварюють у воді, молоці,бульйоні, поки воно не набуде кремової консистенції. Потім його їдять разом з маслом, цукром, сиропами, сирами чи морепродуктами, тож вона відрізняється універсальністю. Ось декілька переваг для здоров’я, які ви можете отримати, регулярно вживаючи кукурудзяну кашу:

Вона багата на антиоксиданти. Кукурудзяна каша містить багато потужних антиоксидантів, таких як лютеїн, кавова кислота, зеаксантин, тощо. Вони захищають клітини від пошкоджень, завданих вільними радикалами, які можуть стати причиною виникнення раку та хвороб серця.

Вона може захистити від очних хвороб. Лютеїн та зеаксантин корисні для здоров’я очей. Вони накопичуються у сітківці і запобігають віковій дегенерації макули та катаракті. Також вони захищають очі від пошкоджень, завданих синім світлом.

Вона не містить глютену. Це одна з небагатьох каш, які можуть їсти люди, що страждають на целіакію. Якщо вони їдять продукти, які включають глютен, в них можуть з’явитись такі побічні ефекти, як здуття живота, діарея, запор, біль у шлунку.

Вона допомагає боротись з анемією. Поширена причина анемії – дефіцит заліза. Без заліза організм не може виробляти достатню кількість гемоглобіну. Кукурудзяна крупа є прекрасним рослинним джерелом заліза. Одна чашка кукурудзяної крупи забезпечить вам 8% денної норми заліза.

Вона підходить діабетикам. Якісна кукурудзяна крупа без домішок має низький глікемічний індекс, що пов’язано з високим вмістом клітковини. Тому кукурудзяна крупа корисна для хворих на цукровий діабет.

Поділись


Новини партнерів