5 способів уникнути болю в спині

Сучасне життя вимагає проводити сидячи велику кількість часу. Наш робочий день проходить за офісним столом, а ввечері ми сідаємо перед телевізором. Нестача руху погано позначається на опорно-руховому апараті, що часто призводить до болю в спині, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Школа наук про здоров’я при Університеті Ольстера у Великобританії повідомила, що тривале сидіння щороку вбиває 70 000 людей. Опитування показало, що з початку карантину від болю в спині почали страждати більше третини дорослих людей. Двоє людей з трьох пояснюють виникнення болю поганою поставою.

Доктор Дон Харпер пояснює, що зв’язок між болем у спині і сидячим способом життя отримав безліч підтверджень. Щоб його уникнути, вона пропонує вжити таких заходів:

Виконуйте вправи на розтяжку. Доктор Харпер каже, що двох-трьох хвилин вистачить, щоб зменшити жорсткість м’язів, посилити кровообіг та зменшити біль.

Робіть компреси. Коли ми відчуваємо біль у м’язах, то рефлекторно хочемо прикласти щось тепле або холодне. Наука підтвердила ефективність такого підходу. Теплий компрес допомагає покращити кровообіг та розслабити м’язи. Холод – зменшує набряк, звужує судини і блокує нервові імпульси, що змушують нас відчувати біль.

Більше рухайтесь. Медики рекомендують всім рухатись більше. Це простий спосіб полегшити біль у спині та запобігти розвитку хронічних хвороб. Ходіть на роботу пішки (хоча б частину шляху) та намагайтесь відпочивати активно.

Виправте поставу. Професор Пітер О’Салліван, фахівець з фізіотерапії, каже, що у людей з правильною поставою не так сильно напружують м’язи, щоб прямо тримати спину. Саме перенапруження м’язів часто є причиною болю в спині.

Займіться силовими вправами. М’язи, які підтримують спину, можуть слабшати з віком, і найкращий спосіб цього уникнути – це виконувати вправи, які їх зміцнюють. Що міцнішими будуть м’язи, які підтримують хребет, то менший ризик, що ви зіткнетесь з болем у спині.

Поділись


Новини партнерів