6 причин включити в раціон чай з гібіскусу

Квіти гібіскусу мають яскраве рубінове забарвлення і прекрасно виглядають у вазі та на клумбі. Але крім естетичного задоволення, вони можуть також принести користь вашому здоров’ю, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Чай з гібіскусу популярний у всьому світі, особливо у холодному вигляді. У нас він відомий під назвою каркаде. Ось 6 корисних властивостей чаю з гібіскусу:

Він знижує артеріальний тиск. Дослідження, опубліковане в Journal of Ethnopharmacology, показало, що чай, виготовлений з квітки Hibiscus sabdariffa, протягом 12 днів знизив рівень систолічного кров’яного тиску на 11,2%, а діастолічного – на 10,7%.

Він знижує рівень цукру в крові. Високий рівень цукру в крові впливає на роботу ваших нервів, очей та нирок. Більше того, він збільшує ризик розвитку серцевих хвороб. Однак, дослідження показали, що вживання чаю з гібіскусу протягом 12 днів дозволило помітно знизити рівень глюкози в крові.

Він знижує рівень холестерину. Що вищий рівень холестерину, то більший ризик інфаркту та серцево-судинних захворювань. Регулярне вживання чаю з гібіскусу дозволяє знизити загальний рівень холестерину аж на 22%. Також каркаде збільшує рівень ЛПВЩ, “хорошого” холестерину. Сапіоніни, які містяться в гібіскусі, зв’язуються з холестерином і не дають йому засвоюватись організмом.

Він пришвидшує ріст волосся. Подрібнене  листя гібіскуса ще в старовину використовували для миття волосся. Воно пришвидшує ріст волосся та зміцнює його. Тож якщо ви шукаєте натуральний засіб, який покращить стан вашого волосся, ви можете його придбати в кожному супермаркеті.

Він зміцнює імунітет. Дослідження показали, що чай з гібіскусу стимулює Т-клітини та В-клітини, клітини імунної системи, які борються зі збудниками інфекцій. Тому, якщо ви хочете зміцнити свій імунітет, варто починати день з чашки чаю з гібіскусу.

Він знижує ризик раку шкіри. Всі ми знаємо, на скільки небезпечним може бути УФ-випромінювання. Мало того, не лише воно, а і деякі хімічні речовини можуть збільшувати ризик розвитку раку шкіри. А от вживання чаю з гібіскусу може запобігти пошкодженню клітин, частково відновлюючи рівень захисних ферментів.

Тому гібіскус – це не лише яскрава і гарна квітка, а і основа для смачного та корисного напою.

Поділись


Новини партнерів