Названо популярний продукт, який не можна вживати при артриті

Артрит – це хронічне захворювання, яке може вражати людей будь-якого віку. Біль при артриті може суттєво погіршити якість життя, ускладнюючи виконання навіть найпростіших завдань. Деякі продукти харчування можуть полегшувати симптоми артриту, інші ж навпаки – ускладнювати, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Як виявилось, до останніх належить соус, який їдять мало не в кожному домі. Це майонез. Скоротивши його споживання, ви можете уникнути болю в суглобах.

За даними сайту York Test, вживання майонезу підвищує ризик загострення артриту. Він містить жирні кислоті омега-6, які можуть викликати і посилювати запалення. Запалення – це один із основних симптомів артриту і головна причина виникнення больових відчуттів.

До інших джерел жирних кислот омега-6 належать деякі види салатних заправок та кулінарні олії.

Експерти зазначають, що хоча ліків від артриту не існує, деякі продукти харчування можуть полегшити його симптоми, наприклад крупи, горіхи, насіння, фрукти та овочі, які багаті на клітковину. Приміром, вживання червоної квасолі зменшує ризик загострення артриту. Вона знижує кількість С-реактивних білків у організмі. Ці білки є маркером запалення, яке пов’язують з діабетом, хворобами серця та ревматоїдним артритом.

А от вживання жирних кислот омега-6 у великих кількостях може посилювати біль та запалення. Від майонезу, арахісової і виноградної олій, а також жирних салатних заправок симптоми артриту будуть погіршуватись. Крім того, варто уникати рафінованих вуглеводів та алкоголю.

Поділись


Новини партнерів