Чи безпечний арахіс для діабетиків?

При діабеті дуже важливе правильне харчування та регулярні фізичні вправи. Навіть якщо людина, що страждає на діабет, робить ін’єкції інсуліну або приймає інші медичні препарати для підтримки здорового рівня глюкози в крові, регулярне вживання продуктів, що містять багато цукру, може призвести до появи ускладнень, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Діабет – це хронічне захворювання, що характеризується підвищеним рівнем цукру у крові. І хоча причини діабету можуть бути різні, здорове харчування залишається ключовим фактором для керування проявами цієї хвороби. Деякі продукти, як от цукор-пісок, діабетикам, цілком очевидно, не підходять. Про інші можна знайти багато суперечливої інформації, яка заплутує людей.

Одним з таких продуктів є арахіс. Арахіс – це бобова рослина, яка вперше з’явилась у Південній Америці. Вон є родичем квасолі, сочевиці та сої. Досить часто зустрічається алергія на арахіс та продукти з нього. Найбільш поширеною вона є у США.

Якщо врахувати, що арахіс належить до бобових, для діабетиків він має бути безпечним. Вуглеводи, які містяться у бобових – це повільні вуглеводи, які не викликають сплеску рівня глюкози в крові.

Арахіс має глікемічний індекс 13. Людям, які страждають на діабет, рекомендується вживати продукти, які мають низький глікемічний індекс (до 40). Арахіс вписується у безпечний для діабетиків діапазон, тому його можна вживати, якщо у вас немає алергії на нього.

Ви можете додати арахіс у свій раціон різними способами – його можна вживати, як окрему закуску, додавати у салати, випічку, білкові коктейлі, тощо. Але врахуйте – арахіс досить калорійний. 100 г арахісу містить майже 570 калорій. Тому, знайте міру.

Поділись


Новини партнерів