Вчені назвали найкориснішу частину яблука

Більшість із нас любить яблука. Вони можуть бути чудовим перекусом між основними прийомами їжі або після напруженого тренування. Яблука багаті на клітковину, вітаміни, мінерали та рослинні білки, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Та чи знаєте ви, яка частина яблука найкорисніша? Швидше за все, ви зараз подумали про шкірку. Вона справді містить більше поживних речовин, ніж м’якоть. Але найбільше їх міститься в серцевині. Саме її ми зазвичай викидаємо у смітник, коли з’їдаємо найбільш соковиту частину яблука. Дослідження показали, що вживання яблук разом із серцевиною збільшує кількість здорових бактерій в кишечнику в 10 разів краще, порівняно з ефектом від вживання лише м’якої частини яблука.

Дослідження було опубліковано в журналі Frontiers in Microbiology в 2019 році. Воно показало, що насіння яблук містить здорові бактерії, які можуть покращити травлення. Ціле яблуко (разом із серцевиною) містить 100 мільйонів бактерій, з яких на м’якоть припадає лише 10 мільйонів.

Дослідження показують, що ці бактерії здатні підтримати здоров’я кишечника, від якого залежить не лише травлення, а й імунітет. Також яблучне насіння містить білок, клітковину та здорові жири. Крім того, вони багаті на антиоксиданти і сполуки, які можуть запобігти розвитку раку.

Насіння фруктів переважно викидають, бо воно містить сполуку, яка називається амигдалін. Вона вважається отруйною, оскільки при її контакті з травною системою утворюється ціанід. За даними Центрів контролю та профілактики захворювань, смертельною вважається доза 1-2 мг ціаніду на кілограм ваги. Однак, щоб досягти такої дози, вам доведеться з’їсти близько 200 яблук за раз, тож можете не турбуватись.

Безсумнівно, це дослідження цікаве. Але вчені поки не дійшли спільної думки щодо користі та шкоди від вживання яблучного насіння, тож перш, ніж робити якісь висновки, потрібно провести додаткові дослідження на цю тему.

Читайте також: Вчені розповіли, що буде якщо з’їдати одне яблуко в день

Поділись


Новини партнерів