5 незвичайних способів використання меду

Мед зазвичай використовується для надання солодкого смаку стравам та напоям. Це природний підсолоджувач, який має ряд корисних для здоров’я властивостей. Він містить велику кількість антиоксидантів і антибактеріальних сполук, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Мед чинить заспокійливу дію на тіло та розум. Та його можна застосовувати не лише в кулінарії. Ось незвичайних 5 способів використання меду:

Проти кашлю. Мед може допомогти вам у боротьбі з кашлем та болем у горлі. Візьміть кілька крапель імбирного соку та змішайте зі столовою ложкою меду. Потім додайте цю суміш до склянки теплої води або молока. Випивайте такий напій щодня перед сном протягом кількох днів.

Для загоєння ран. Антибактеріальні та протигрибкові властивості меду сприяють загоєнню ран. За даними клініки Майо, мед прискорює загоєння ран, особливо від опіків. Однак, фахівці не радять замінювати традиційне лікування на мед.

Для здоров’я шкіри. Мед діє як природний зволожуючий засіб, а також ефективно бореться з прищами. Ви можете приготувати з нього домашні скраби та маски для обличчя.

Проти безсоння. Введення меду в раціон сприяє покращенню сну, оскільки він має заспокійливий ефект. Додайте трохи меду до теплого молока і випийте його перед тим, як лягти до ліжка.

Для захисту губ. Якщо у вас розтріскуються губи, ви можете скористатись медом. Він пом’якшує шкіру та запобігає розтріскуванню. Ви можете використовувати мед без домішок як маску, чи приготувати скраб для губ на його основі.

Поділись


Новини партнерів