5 причин включити до свого раціону сочевицю

Сочевиця – це рослина з родини бобових. Її насіння їстівне та дуже корисне для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Сочевиця може бути різних форм та кольорів. Вона легко та швидко готується. Сочевиця – це просто порятунок для вегетаріанців та тих, хто намагається скинути вагу. Вона низькокалорійна і є рослинним джерелом великої кількості поживних речовин. Ось кілька причин почати вживати сочевицю:

Сочевиця містить багато поживних речовин. Зокрема, ви знайдете там фолати, вітамін В6, залізо, цинк, калій, марганець, магній, кальцій, клітковину та багато чого іще. Ви можете готувати сочевицю у різний спосіб. В Індії її використовують для приготування каррі. Також її можна додавати до супів та салатів.

Сочевиця допомагає схуднути. Вона багата на клітковину, яка забезпечує довге відчуття ситості. Ви не зможете переїсти та не зробите зайвих перекусів, що допомагає скоротити споживання калорій.

Сочевиця корисна для здоров’я серця. Сочевиця допомагає контролювати артеріальний тиск (завдяки калію) та рівень холестерину в крові, що допомагає зменшити ризик серцевих хвороб. Клітковина також відіграє важливу роль у збереженні здоров’я серця.

Сочевиця покращує травлення. Клітковина дуже важлива для здоров’я кишечника і нормального здорового травлення. Достатнє споживання клітковини допомагає нам полегшити випорожнення і не допускає запорів.

Сочевиця містить багато білка. Білок повинен бути важливою частиною нашого раціону. Ця поживна речовина – це “будівельний матеріал” нашого організму. Він робить страви ситними та допомагає схуднути.

Поділись


Новини партнерів