Чому вам варто почати вживати пекан

Не залежно від того, вирішили ви з’їсти їх як окрему страву, додати до салату, або ж готуєте з них кляр для риби, пекани –  це багате джерело здорових жирів, рослинних білків, вітамінів і мінералів, що робить їх ідеальним продуктом для зміцнення загального здоров’я організму, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Ось 5 переваг пеканів, про які вам варто знати:

Пекани запобігають розвитку хронічних хвороб. У пеканах багато флавоноїдів, більше, ніж в інших горіхах. Флавоноїди захищають вас від дії токсинів та стресу. Люди, які споживають багато флавоноїдів, мають менший ризик розвитку діабету, хвороб серця і деяких видів раку. Також флавоноїди знижуть ризик розвитку захворювань мозку.

Пекани містять мало солі та цукру. Ці горіхи мають неповторний смак, і чудово замінять солодкі та солоні закуски, хоча цукру та солі містять мало. Обов’язково обирайте несолоний сорт, щоб уникнути підвищення артеріального тиску. Ці горіхи мають низький глікемічний індекс, тому вони допомагають контролювати рівень глюкози в крові та роблять нас енергійними.

Пекани покращують стан шкіри та волосся. Пекани містять величезну кількість еллагінової кислоти, вітаміну Е, вітаміну А, цинку, фолатів та фосфору, які необхідні, щоб уникнути передчасного старіння шкіри. Вони також є прекрасним джерелом L-аргініну, амінокислоти, яку можна наносити прямо на шкіру голови і використовувати для лікування облисіння та стимуляції росту волосся. Також пекан містить залізо, дефіцит якого може стати причиною облисіння.

Пекани допомагають схуднути. Пекан хоча і є одним із найбільш калорійних горіхів, просто переповнений корисними жирами. Вони роблять його надзвичайно ситним, тож ви зможете уникнути зайвих перекусів. Також Пекани посилюють метаболізм, а все завдяки великому вмісту вітамінів групи В. Дослідження 2016 року показало, що існує зв’язок між продуктами, багатими на флавоноїди і підтримкою стабільної ваги.

Пекани сприяють здоров’ю серця. Пекани містять мононенасичені жири, такі як олеїнова кислота, та антиоксиданти, які допомагають знизити ризик серцевих захворювань. Також вони знижують рівень ЛПНЩ, що дозволяє запобігти інсульту та ішемічній хворобі серця.

Поділись


Новини партнерів