Науковці розказали, що потрібно знати перед другою хвилею коронавірусу

Нещодавнє дослідження показало, як саме найчастіше проявляється коронавірусна інфекція. Це важливо знати, оскільки науковці прогнозують, що з приходом сезону застуд ми можемо зіткнутися з другою хвилею пандемії, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

У дослідженні, яке було опубліковане у Frontiers in Public Health, встановлено, що першими проявляються лихоманка, кашель та біль у м’язах. Потім – нудота та діарея. Це найбільш розповсюджений сценарій. Варіант, коли спершу з’являються діарея, нудота/блювота, потім кашель та лихоманка, виявився найменш вірогідним.

Джозеф Ларсен, який очолив дослідження, зазначив: “Враховуючи, що зараз існують кращі підходи до лікування COVID-19, виявлення пацієнтів на ранній стадії захворювання може допомогти скоротити час їхнього перебування в лікарні”.

Автори дослідження зауважили, що обізнаність про перші симптоми хвороби необхідна для того, щоб зупинити поширення хвороби. COVID-19 значно більш заразний, ніж грип, тому в умовах послаблення карантину він ще більш небезпечний.

“Наші результати показали, що лихоманка – це найпоширеніший симптом у дорослих пацієнтів з COVID-19”, – пояснили науковці. Вони також додали, що порядок виникнення симптомів не залежить від важкості протікання хвороби.

Дослідження показало, що лихоманка та кашель пов’язані з 3 видами коронавірусних інфекцій, але щлунково-кишкові симптоми (нудота, блювота та діарея) відрізняють COVID-19 від MERS та SARS.

Втім науковці заявили, що ідентифікація порядку виникнення симптомів не повинна використовуватись замість тестування.

Поділись


Новини партнерів