4 способи зменшити шкоду від куріння

Годі заперечувати той факт, що куріння шкодить здоров’ю. Про це пишуть в інтернеті, говорять на телебаченні та навіть попереджають на самих сигаретах, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Тим не менш, люди продовжують палити і ігнорують попередження про ризики для здоров’я, спричинені сигаретами. Лікар-терапевт доктор СК Мундра каже: “Куріння завдає шкоди організму та впливає на загальне здоров’я людини. Тривале куріння може спричинити хронічний кашель, хронічну обструктивну хворобу легень, погіршення зору, хвороби серця, безпліддя та передчасну смерть”.

Найкраще взагалі кинути палити, але якщо вам не вдається це зробити, то варто вжити заходів, аби зменшити потенційну шкоду від куріння:

Підтримуйте водний баланс організму. Вживати достатньо води важливо для збереження здоров’я легень та всього організму. Вода допомагає зволожити та підтримати слизові оболонки дихальних шляхів, що покращує функцію легенів.

Регулярно виконуйте фізичні вправи. Тренування підтримують ваше тіло і легені в хорошій формі. Коли ми займаємось спортом, серцебиття прискорюється і легеням потрібно працювати інтенсивніше, щоб наситити киснем більше крові та вивести більше вуглекислого газу. Тому фізична активність – це гарний вибір для підтримки здоров’я ваших легень.

Уникайте впливу забрудників. Вплив забруднюючих речовин призводить до розвитку багатьох захворювань, зокрема і до хвороб легенів. Тому уникайте автомобільних заторів, будівельних майданчиків та інших сильно забруднених місць.

Регулярно проходьте обстеження. Навіть якщо ви гарно почуваєтесь, регулярні медичні огляди допоможуть попередити і вчасно виявити небезпечні хвороби, серед яких і рак легенів – підступне захворювання, яке ніяк себе не проявляє, поки не стане запізно. Під час обстеження лікар зрозуміє, в якому стані ваші легені і за необхідності призначить лікування.

Поділись


Новини партнерів