Поширені урологічні проблеми, які ви не повинні ігнорувати

Урологічні проблеми часто не помічаються та ігноруються через необізнаність людей. Найпоширенішими такими проблемами є інфекції сечовивідних шляхів, але існують інші урологічні захворювання, які необхідно виявити і пролікувати на ранній стадії, щоб уникнути довготривалих наслідків, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Урологічні захворювання дуже поширені і часто вимагають нагальної медичної допомоги. Ось три найпоширеніші урологічні проблеми, з якими варто звернутись до лікарів:

Інфекції сечовивідних шляхів. З цією проблемою хоч раз у житті стикаються майже всі. Нею не слід легковажити, оскільки її наслідки можуть бути вкрай серйозними, наприклад ІСШ можуть стати причиною хронічних захворювань нирок та закупорювання сечовивідних шляхів. І жінкам, і чоловікам потрібно слідкувати, щоб вбиральні, якими вони користуються, були чистими. Також потрібно пити достатньо води. Якщо за тиждень-два симптоми ІСШ не зникають, зверніться до медиків.

Еректильна дисфункція. Причин цієї чоловічої проблеми може бути багато. Часто люди соромляться звертатись з цією проблемою до лікарів, але насправді це потрібно робити, причому якомога швидше.

Нетримання сечі. Ця проблема часто виникає у старшому віці. Людина не може контролювати свій сечовий міхур. Це ще одна проблема, яку може бути незручно обговорювати навіть з лікарем. Найчастіше з такою проблемою стикаються люди, які страждають на діабет, ІСШ, травми спинного мозку і т.д.

Більшість урологічних захворювань може ніяк не проявлятись, поки ситуація не стане загрозливою. Тому ще важливіше одразу звертатись до лікарів. Тут зайва сором’язливість може коштувати вам здоров’я, а в деяких випадках навіть життя.

Поділись


Новини партнерів