Експерти пояснили, чим насправді небезпечні борошняні вироби

Про те, що борошняні вироби не дуже корисні для здоров’я, чули всі, напевно, з дитячих років. Але суть шкоди не тільки в тому, що безконтрольне їх вживання може призвести до набору ваги. Є й інші моменти, про які ми розповімо у нашій статті.

По-перше, наш мозок реагує на білки пшеничного борошна вельми своєрідно: рецептори опіатів мозку сприймають їх певним чином, викликаючи апетит і посилюючи тягу до простих цукрів.

Не менш вразлива до виробів з борошна і підшлункова залоза. Для того, щоб повністю засвоїти глюкозу з борошняних продуктів, вона повинна виділити велику кількість інсуліну. Це в кінцевому рахунку може привести до діабету і порушення всіх обмінних процесів в організмі.

Небезпечні продукти з борошна і для кишечника. Справа в тому, що в пшениці досить великий вміст білка під назвою гліадин, який, в свою чергу, викликає надлишок виробництва білка зонуліна. Зонулін ж здатний пробивати щілини в оболонці стінок кишечника, внаслідок чого частки їжі можуть проникнути крізь неї. Як результат – харчова алергія і хронічні запалення.

Читайте також: Експерти розвінчали поширений міф про хліб

Поділись


Новини партнерів