Фахівці назвали продукти, що збільшують втрату волосся

Причини випадіння волосся можуть бути як генетичними, так і пов’язаними з неправильним способом життя. Спадкове облисіння – це результат поєднання генетики, дії гормонів та природного процесу старіння. Головними причинами, пов’язаними зі способом життя, є стрес, незадовільний стан здоров’я чи дія медичних препаратів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За словами доктора Майкла Мей з клініки The Wimpole Clini, важливим фактором втрати волосся, який часто недооцінюють, є раціон. Якщо ви не будете отримувати достатньо поживних речовин, волосся випадатиме більше.

Доктор Мей пояснює: “Відомо, що людський організм дуже складний і для функціонування та підтримки здоров’я імунної системи потрібен цілий спектр вітамінів, мінералів та інших поживних речовин”.

Якщо ви не вживатимете якихось поживних речовин чи вживатимете їх недостатньо, втрата волосся збільшиться. Щоб клітини волосяних фолікул вчасно оновлювались, потрібна величезна кількість енергії. Вона надходить з вуглеводів, тому низьковуглеводні дієти позбавляють організм важливих джерел енергії і збільшують випадання волосся.

Однак має значення і те, які саме вуглеводи ви споживаєте. Дієта, багата на перероблені продукти та рафіновані вуглеводи, стимулює організм виділяти більше чоловічих гормонів під назвою андрогени. Надлишок цих гормонів може викликати стоншення волосся та облисіння.

До рафінованих вуглеводів належать цукор та оброблені зерна. В них немає достатньо клітковини та поживних речовин, які б зміцнили ваше здоров’я. До рафінованих вуглеводів належать білий хліб, макарони та здобна випічка.

Читайте також: 4 помилки, які ми допускаємо під час домашнього фарбування волосся

Поділись


Новини партнерів