Чому втрата волосся через COVID-19 – це не причина для паніки

Зараз точно встановлено, що коронавірусна інфекція має довготривалі наслідки для організму. Запитайте будь-кого, хто пережив коронавірус і вам скажуть, що проблеми з диханням можуть не минати по кілька тижнів. Але COVID-19 має ще один неприємний наслідок для організму. Мова йде про випадання волосся, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

За останніми повідомленнями, сильна втрата волосся протягом кількох тижнів після одужання не є рідкістю. Експерти пов’язують це не з самим вірусом, а з фізичним та емоційним перенапруженням, які пов’язані з хворобою.

Хоча ми ще чекаємо, поки наукова спільнота знайде точну причину випадання волосся після COVID-19, нам точно відомо, що це не перша вірусна інфекція, яка має такі наслідки.

Наприклад, відомо, що гарячка денге викликає випадання волосся, але воно відростає, коли організм відновлюється після хвороби.

Випадання волосся внаслідок стресу чи виснаження називається телогеновим. За даними Harvard Health Publishing, воно може тривати 2-4 місяці після стресових подій і не збільшує ризик облисіння, оскільки волосся, що випало, негайно замінюється новим.

Оскільки випадіння волосся – це наслідок боротьби організму зі стресом, ви ніяк не зможете це зупинити. Потрібно просто зачекати, поки природа зробить свою справу. Для того, щоб зберегти волосся міцним та здоровим, ви можете дотримуватись збалансованого раціону з великим вмістом білків та вітамінів.

Поділись


Новини партнерів