Дослідження: Чай дозволяє покращити структуру мозку

Чай – один з найпопулярніших у світі напоїв. І любителі чаю ніколи від нього не стомляться, оскільки існує безліч видів та методів приготування цього напою, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Відомо, що чай має багато корисних для здоров’я ефектів. Приміром, нещодавнє дослідження виявило, що чай позитивно впливає на структуру нашого мозку. Воно показало, що вживання чаю пов’язане зі зміцненням структурних та функціональних зв’язків у мозку.

Дослідження було опубліковане у журналі Aging. Учасникам запропонували заповнити анкети, в яких були запитання про те, як часто вони вживають чай і який саме. Всім учасникам було більше 60 років, усі вони пройшли опитування щодо психологічного здоров’я, способу життя та загального стану здоров’я. За результатами опитувань учасників поділили на дві групи – ті, хто п’ють чай та ті, хто його не вживає. Після цього проведи медичне обстеження обох груп учасників.

Вчені виявили істотну різницю у структурі мозку учасників з першої та другої групи. У доповіді зазначається: “Спостереження в цьому дослідженні частково підтверджують гіпотезу про те, що вживання чаю позитивно впливає на організацію мозку та призводить до зміцнення функціональних та структурних взаємозв’язків”. Вчені кажуть, що вживання чаю зменшує асиметрію у структурних зв’язках між півкулями мозку.

Дослідження проводилось на невеликій вибірці, в ньому взяли участь 36 учасників, 6 з яких були жінками.

Поділись


Новини партнерів