Який квітковий чай може збільшити тривалість вашого життя

Жасминовий чай виготовляють, змішуючи зелений чай з квітами жасмину. Обидва вони мають ряд корисних властивостей, в тому числі й для серця, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Жасминовий чай відрізняється значним вмістом поліфенолів, які відіграють основну роль у зменшенні ризику серцевих захворювань. Дослідження на тваринах показали, що поліфеноли не дозволяють ЛПНЩ (“поганий” холестерин) окислюватись. Окислення холестерину може суттєво збільшити імовірність виникнення хвороб серця. Крім того, окислений ЛПНЩ налипає на стінки судин та утворює холестеринові бляшки.

Одне з досліджень, яке вивчало вплив поліфенолів зеленого чаю на накопичення холестерину на стінках артерій хом’яків, показало, що відкладення холестерину зменшились на 69%.

Ряд інших досліджень теж пов’язують вживання зеленого чаю зі зменшенням ризику хвороб серця. Один аналіз з п’яти досліджень показав, що у людей, які щодня пили три чашки зеленого або чорного чаю, ризик серцевих захворювань знизився у середньому на 21%.

Також чай з жасмином може подовжити життя людини, допомагаючи зменшити вагу тіла. Огляд кількох досліджень показав, що він може прискорити метаболізм людини на 4-5%, а спалення жиру збільшити на 10-16%. Це пов’язано з вмістом кофеїну та поліфенолів.

Встановлено також, що жасминовий чай зменшує ризик хвороб Паркінсона та Альцгеймера. Він містить велику кількість поліфенолу EGCG, який пригнічує запалення та нейтралізує пошкодження, завдані дією вільних радикалів. Огляд 8 досліджень, у яких загалом взяли участь понад 5600 людей, показав, що регулярне вживання зеленого чаю, який є найпопулярнішою основою для жасминового, зменшує ризик хвороби Паркінсона на 15%.

Крім того, зелений чай з жасмином зменшує ризик розвитку деяких форм раку, зокрема раку грудей та раку простати.

Поділись


Новини партнерів