Фахівець розвінчав 6 міфів про артрит та біль у суглобах

Ви колись могли передбачити зливу за появою болю в суглобах? Можливо ні, та ви точно чули, як про це говорять інші. Та чи дійсно наші суглоби такі чутливі до змін навколишнього середовища? Про болі в суглобах можна знайти багато інформації і далеко не вся вона правдива, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

Доктор медичних наук та ревматолог М. Елейн Хусні розвінчала деякі найпоширеніші міфи про артрит та біль у суглобах, які можуть ввести вас в оману:

Міф №1 – Усі болі в суглобах пов’язані з артритом. Біль у суглобах може бути спричинений багатьма факторами, включаючи тендиніт, бурсит або травми м’яких тканин, що оточують суглоб.

Остеоартрит, який є найпоширенішим різновидом артриту, може викликати набряки, біль і погіршення гнучкості суглобів, та він не єдиний може стати причиною цих симптомів. Точний діагноз повинен встановити фахівець.

Міф №2 – Дощ і висока вологість спричиняють загострення артриту. Хоч багато хто вважає, що за болем у лікті чи коліні може передбачити дощ, цьому не існує жодних наукових підтверджень.

Міф №3 – При посиленні симптомів артриту потрібно припинити фізичні вправи. Насправді регулярні фізичні вправи можуть допомогти полегшити симптоми артриту, хоча запалені суглоби дійсно потребують короткого періоду відпочинку з поступовим поверненням до звичного рівня активності. Підтримувати силу та рухливість суглобів вкрай важливо.

Міф №4 – Замочені в алкоголі родзинки, грейпфрути та пасльонові овочі можуть вилікувати артрит. Артрит не можна вилікувати, але зміни в харчуванні та способі життя можуть допомогти ефективно керувати його проявами. Наприклад, свіжі фрукти та овочі дійсно полегшують запалення та допомагають заспокоїти біль.

Міф №5 – Лід гірше знімає біль у суглобах, ніж тепло. Насправді і холод, і тепло корисні при артриті. Лід полегшує запалення, яке викликає біль, а тепло допомагає розслабити м’язи, які підтримують суглоби і покращує їх гнучкість. Гарячий душ або ванна теж можуть принести вам полегшення.

Міф №6 – Добавки з глюкозаміном потрібні всім, хто страждає на артрит. Глюкозамін продемонстрував свою ефективність тільки для тих, хто страждає остеоартрит, оскільки він сприяє відновленню зношених хрящів. Жодних корисних ефектів для тих, хто страждає на інші різновиди артриту, дослідження не виявили.

Поділись


Новини партнерів