Що ви повинні знати про ниркові інфекції

Біль у спині може бути викликаний багатьма причинами, але якщо він супроводжується ще кількома симптомами, він може вказувати на інфекцію нирок, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Медики пояснюють, що при нирковій інфекції може відбуватись наступне – протягом кількох годин або днів у вас можуть бути лихоманка, тремтіння і біль у спині або боці. Поширеним симптомом є також відчуття дискомфорту у боці, попереку та біля статевих органів. Іноді пацієнти скаржаться на втому, слабкість, втрату апетиту та нудоту.

Більшість ниркових інфекцій лікують за допомогою антибіотиків, курс лікування може тривати до 14 днів.

Для зменшення сильного болю та зниження температури можуть додатково призначати знеболювальні та жарознижуючі препарати. Фахівці з охорони здоров’я радять тим, хто переніс бактеріальну ниркову інфекцію, пити багато води, щоб пришвидшити виведення збудників хвороби з організму.

Частіше інфекції нирок вражають жінок, оскільки їхня уретра коротша, ніж в чоловіків. Також до факторів ризику належить наявність каменів у нирках, ослаблений імунітет, ураження нервів навколо сечового міхура та використання сечового катетера.

Без лікування інфекції нирок можуть призвести до появи серйозних ускладнень. Наприклад, на нирках можуть з’явитись рубці, які можуть стати причиною хронічних захворювань нирок, ниркової недостатності і підвищення кров’яного тиску.

Крім того, через ниркові інфекції може виникнути зараження крові, відоме як септицемія. Так називають проникнення бактерій, що викликали ниркову інфекцію, у кровотік.

Щоб зменшити ризик ниркової інфекції Клініка Майо рекомендує пити достатньо рідини, бажано чистої води, уникати затримки сечовипускання та дотримуватись правил особистої гігієни.

Поділись


Новини партнерів