Дієтолог розповіла, для кого корисне вівсяне молоко

Продути на рослинній основі завойовують все більшу популярність. З рослинних аналогів коров’ячого молока найбільш відомі та поширені мигдалеве і соєве молоко. Вівсяне молоко покине на стільки відоме, як вони, але теж має чудовий смак і значний вміст поживних речовин, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Дієтолог Сандхей Пандей розповіла, які переваги має вівсяне молоко перед іншими аналогами.

Воно підходить веганам та людям, що мають алергію на горіхи і непереносимість лактози. Вівсяне молоко – це ідеальний варіант для алергіків, які не можуть їсти сою або горіхи. Воно містить майже всі поживні речовини, які є у коров’ячому молоці, включаючи кальцій, білки та фосфор.

Воно знижує рівень “поганого” холестерину. Вівсяне молоко містить розчинну клітковину, відому як бета-глюкан. Вона зменшує всмоктування холестерину, знижує рівень ЛПНЩ в крові та сприяє зміцненню здоров’я серця.

Воно покращує здоров’я кишечника. Якщо ви часто страждаєте від запорів, спробуйте перейти на вівсяне молоко. Розчинна клітковина корисна для травлення, оскільки вона всмоктує воду в кишечник і полегшує випорожнення.

Воно не містить глютену. Безглютенова дієта, що необхідна хворим на целіакію, не відрізняється різноманіттям. Але овес та вівсяне молоко глютену не містять, тож вони підходять тим, хто страждає на це захворювання.

Ви можете приготувати вівсяне молоко вдома – додайте до склянки вівсянки 4 склянки води та перемішуйте цю суміш протягом 30-40 секунд. Процідіть цю суміш через чисту тканину. Такий напій можна зберігати в холодильнику близько 3 днів. Однак, приготоване вдома вівсяне молоко не буде містити стільки поживних речовин, скільки містять збагачені версії, які продаються в магазині.

Поділись


Новини партнерів