Лікарі назвали доступні продукти, що сприяють відновленню суглобів, пошкоджених хворобами. В трійку лідерів увійшли жирна риба, ківі, вівсянка.
Типовою причиною хвороби суглобів є порушення обміну речовин в тканинах внутрішньосуглобового хряща, – повідомив лікар Сергій Агапкін.
«Наситивши раціон певними компонентами, можна поліпшити харчування хряща і разом з ним стан суглобів», – заявив медик.
Разом з дієтологом Сергієм Обложкіним лікар назвав три доступних продукти, що особливо ефективно сприяють відновленню суглобів.
Скумбрія. Завдяки високому рівню омега-3 жирних кислот, які мають протизапальну дію, її вживання зменшує дискомфорт при артрозі. Фахівці рекомендують з’їдати близько 30 грамів скумбрії в день.
Ківі. Сприятливий вплив продукту на суглоби пов’язаний з його насиченістю вітаміном С (половина плода містить добову норму). Лікарі пояснили, що даний вітамін бере участь у формуванні хряща і сполучної тканини.
Вівсянка. У ній багато марганцю, що і сприяє відновленню суглобів – мінерал бере участь в синтезі колагенових волокон, що забезпечують еластичність зв’язок і хрящів