Мед та молоко: чи безпечне таке поєднання?

І мед, і молоко дуже корисні для здоров’я. Мед відомий своїми антиоксидантними та протимікробними властивостями, тоді як молоко – одне з найкращих джерел білка, кальцію та молочної кислоти, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однак, чи залишаються вони такими ж ефективними, якщо їх поєднати? Давайте розберемось.

Мед і молоко – це класичне поєднання. Такий напій має заспокійливу дію, а також має певні лікарські властивості.

Наприклад, він зміцнює здоров’я кісток. Молоко багате на кальцій, який необхідний для збереження міцності та щільності кісток. Крім того, воно містить калій, що допомагає контролювати артеріальний тиск.

Також тепле молоко з медом допомагає запобігти розвитку респіраторних інфекцій. Завдяки антибактеріальним властивостям меду, воно просто вбиває та вимиває з дихальних шляхів збудники хвороби. Крім того, молоко з медом допомагає при болю в горлі.

Антибактеріальні та антиоксидантні властивості молока з медом можуть зарадити і при шлункових інфекціях. До того ж, такий напій сприяє відновленню корисних бактерій в кишечнику, що дозволяє прискорити відновлення здорового травлення.

Як уже згадувалось раніше, молоко з медом має заспокійливу дію. Чашка теплого молока з невеликою кількістю меду перед сном можу суттєво покращити якість вашого сну.

При віх цих плюсах існує поширена думка, що при при додаванні до гарячих напоїв мед стає токсичним. Однак, це не зовсім коректно. Проблема полягає в нагріванні самого меду. Вважається, що при нагріванні будь-якого продукту, який містить цукор, виділяється речовина під назвою 5-гідроксиметилфурфурол, або 5-ГМФ. Вона має канцерогенні властивості. Відповідно до дослідження, проведеного Національним центром інформації про біотехнології, мед при нагріванні (> 140 ° C) та змішуванні з топленим маслом виробляє 5-ГМФ, який може накопичуватись в організмі. Звісно, температура кипіння молока значно нижча, але перш, ніж додавати до нього мед, все одно краще дозволити йому трохи вистигнути.

Поділись


Новини партнерів