Названо продукти, які можуть покращити здоров’я мозку

Погіршення здоров’я мозку може стати причиною зниження концентрації, погіршенням когнітивної функції, перепадів настрою та погіршення пам’яті. Однак, речовина під назвою ресвератол може зміцнити здоров’я мозку та зменшити ризик виникнення деменції та хвороби Альцгеймера, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ресвератол – це антиоксидант, який міститься в шкірці червоних та філолетових плодів та ягід, таких, як чорниця, виноград та малина. Також його можна знайти у червоному вині, шоколаді та арахісі.

Ресвератол швидко метаболізується і виводиться з організму, тому він не може завдати шкоди здоров’ю. Але при цьому він здатен допомогти роботі мозку та покращити ваші когнітивні здібності.

Зокрема ресвератол може покращити роботу гіпокампу, частини мозку, що пов’язана з пам’яттю. Гіпокамп – це пластична та вразлива структура, яку різні подразники можуть пошкоджувати. Дослідження показали, що це може відігравати певну роль у виникненні неврологічних та психіатричних розладів.

В дослідженні, опублікованим Національною медичною бібліотекою США, вивчалась здатність ресвератолу збільшувати пластичність гіпокампу. Вчені звернули увагу саме на ресвератол, бо його антиоксидантні та протипухлинні властивості були підтверджені, проте його вплив як індуктора нейронної пластичності все ще залишається предметом дискусій. У висновках дослідження сказано, що  ресвератрол допомагає поліпшити когнітивні функції, підняти настрій та підвищити пластичність гіпокампа.

Інше дослідження показало, що ресвератол може покращити пам’ять у дорослих людей.

Тож якщо ви будете дотримуватись збалансованого раціону, який включає велику кількість різнобарвних фруктів та овочів, ви можете покращити здоров’я свого мозку. Крім того, важливо вживати достатню кількість білкових продуктів, таких як риба, птиця та нежирна яловичина, а також продуктів, що містять жирні кислоти омега-3, наприклад горіхи, насіння та жирні сорти риби.

Поділись


Новини партнерів