Названо дешевий овоч, який допоможе знизити рівень холестерину

Холестерин не є абсолютним злом для нашого організму, певної його кількості він навіть потребує, щоб виробляти здорові клітини. Однак його надлишок може бути шкідливим та навіть небезпечним, оскільки він збільшує ризик серцевих захворювань, однієї з провідних причин смерті у світі, пише Жіночий світ з посилання на Express.

На жаль, підвищений рівень холестерину ніяк не проявляється, доки не почнуть з’являтись ускладнення. Однак, ви можете перевіряти його час від часу, здаючи аналіз крові. Якщо лікарі виявлять, що ваш рівень холестерину перевищує норму, вони порекомендують вам змінити свій спосіб життя та раціон.

Харчування відіграє провідну роль у контролі рівня холестерину. Деякі продукти допомагають знизити рівень “поганого” холестерину в крові. До таких продуктів належить морква.

Те, що морква може знижувати рівень холестерину, підтвердили дослідження, що проводились на тваринах та на людях. В одному з досліджень, яке було опубліковане в The American Journal of Clinical Nutrition, науковці виявили в учасників, що їли по 200 г сирої моркви щодня протягом трьох тижнів, зниження загального рівня холестерину на 11%.

Крім того, для зниження рівня холестерину варто уникати жирної їжі. Особливо сильно на рівень холестерину впливають насичені жири, оскільки вони містять “поганий” холестерин, або ліпопротеїди низької щільності. Саме вони налипають на стінки артерій і призводять до інфарктів.

Краще замінити насичені і транс-жири на ненасичені жири, які можна знайти в рослинних оліях, горіхах, насінні та жирній рибі.

Поділись


Новини партнерів