Фахівець розвінчав поширений міф про струс мозку

Всі ми хоч раз у житті чули, що людям зі струсом мозку не можна спати або що людину після травми голови потрібно будити через короткі проміжки часу. Річард Фіглер, доктор медичних наук та фахівець зі спортивної медицини розповів, чи справді сон небезпечний при струсі мозку, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

Він заявив, що немає жодних доказів того, що людині з підозрою на струс не можна спати або що її потрібно будити. Немає також доказів, що відсутність нормального сну дозволить швидше одужати.

Імовірно, цей міф виник через поширену думку, що травма голови може призвести до коми, але це неправда.

При цьому відпочинок дуже важливий для одужання після струсу мозку, тож якщо ви не будете давати спати людині, що травмувалась, відновлення відбуватиметься повільніше. Значно корисніше для людини після струсу мозку буде отримати повноцінний восьмигодинний сон, ніж прокидатись кожну годину-дві і відповідати на питання, чи все гаразд.

Якщо ви хвилюєтесь через близьких, які отримали травму, варто прислухатись, чи рівне та глибоке їхнє дихання. І будити їх для цього зовсім не потрібно.

Поділись


Новини партнерів