Фахівці назвали дві ознаки високого рівня холестерину в крові

Підвищений рівень холестерину викликає занепокоєння, оскільки він може становити загрозу для життя людини. Медики закликають регулярно перевіряти рівень холестерину в крові, щоб знизити ризик закупорки судин та хвороб серця, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Зазвичай високий рівень холестерину не має жодних симптомів і люди дізнаються про нього лише тоді, коли у них виникають ускладнення. Однак, є певний набір фізичних симптомів, які можуть попередити вас про високий рівень холестерину і необхідність тримати його під контролем.

В першу чергу це біль та поколювання у руках.

При накопиченні жирових відкладень, що складаються з жиру, холестерину, відмерлих клітин, кальцію та фібрину, на стінках судин артерії можуть закупорюватись. Це зветься атеросклерозом. Коли закупорюються судини рук, ви можете відчувати біль у руках.

Поколювання у руках виникає через нерегулярне надходження крові до певних частин тіла. Через високий вміст холестерину кров стає густішою, що впливає на прилив крові до нервів. Його порушення і викликає поколювання.

Звісно, причин поколювання у руках може бути багато, в тому числі і зловживання алкоголем та діабет 2 типу. Тому важливо регулярно перевіряти рівень холестерину.

Американська асоціація серця рекомендує перевіряти рівень холестерину в крові кожні 4-6 років. Якщо у ваших родичів були випадки високого рівня холестерину, варто робити це частіше. Також слід перевіряти рівень холестерину частіше, якщо у вашій родині були випадки інфарктів та інсультів.

Поділись


Новини партнерів