5 продуктів, які допоможуть вам тримати кров’яний тиск під контролем

Гіпертонія – це стан, при якому звужуються судини і кров проходить по них гірше. В кінцевому підсумку, серцю доводиться працювати інтенсивніше, а сила, з якою кров тисне на стінки артерій зростає, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Гіпертонія буває двох типів – первинна (спричинена поєднанням генетики, віку, способу життя та режиму харчування) та вторинна (викликана іншим захворюванням або вживанням алкоголю, наркотиків та інших шкідливих речовин).

У більшості випадків високий артеріальний тиск ніяк себе не проявляє. Іноді виникає біль у грудях, кровотеча з носа, головний біль, порушення зору, почервоніння обличчя та сліди крові в сечі, але ці ознаки зазвичай з’являються тільки коли тиск стає екстремально високим.

Якщо не контролювати високий кров’яний тиск, він може мати серйозні і навіть смертельні наслідки. Чи не найважливішу роль у контролі артеріального тиску відіграє спосіб життя та режим харчування. Регулярні фізичні навантаження та збалансований раціон можуть допомогти знизити тиск. Гіпертонікам рекомендується споживати більше фруктів, овочів, пісних білків та продуктів з цільного зерна.

Ось 5 продуктів, які допоможуть вам тримати свій артеріальний тиск під контролем:

Банани. Це потужне джерело калію і значно дешевша і безпечніша альтернатива добавкам з ним. Також банани легко включити до свого раціону, ви легко можете додати їх до каші чи йогурту.

Знежирені йогурти та молоко. Ці продукти не містять жиру, зате містять кальцій та калій та білки.

Вівсяна каша. Вона допомагає знизити артеріальний тиск за рахунок великого вмісту клітковини. Жирів та натрію вівсяна каша практично не містить, що робить її ідеальним варіантом сніданку.

Оливкова олія. Цей різновид олії містить велику кількість поліфенолів, які допомагають знизити артеріальний тиск. Крім того, оливкова олія містить здорові жири, які корисні для серця. Ви можете використовувати її як для смаження, так і для заправки салатів.

Жирна риба. Риба – це ідеальне джерело пісного білка. До жирних сортів риби належать скумбрія, оселедець, форель і лосось. Крім білків, ви можете отримати з них жирні кислоти омега-3 та вітамін D. Омега-3 кислоти допомагають зменшити запалення, знизити артеріальний тиск та рівень тригліцеридів у крові.

Поділись


Новини партнерів