Як часник може зміцнити здоров’я вашого серця

Часник може зробити ваші страви значно смачнішими та ароматними. Але не тільки це зробило його таким популярним – часник також дуже корисний для здоров’я. Він зміцнює імунітет та покращує травлення, а також має антибактеріальні властивості, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

При цьому часник також зміцнює здоров’я серця, хоч ця його властивість не на стільки відома. Він здатен контролювати різні фактори ризику, які можуть призвести до серцевих захворювань.

Перш за все часник допомагає контролювати артеріальний тиск. Це підтвердило дослідження, опубліковане в журналі Journal of Nutritional Biochemistry. Якщо не контролювати підвищений артеріальний тиск, це негативно позначається і на серцевому м’язі, і на самих судинах. З часом стінки судин стають товстішими та жорсткішими, що підвищує кров’яний тиск ще більше.

Крім того, часник допомагає контролювати рівень холестерину в крові. “Поганий” холестерин, або ЛПНЩ відкладається на стінках артерій і зменшує надходження крові до органів та збільшує навантаження на серце. Дослідження показали, що часник сприяє зменшенню рівня холестерину. Також для цього необхідно регулярні фізичні навантаження.

Часник можна по-різному включити у свій раціон. Його додають до супів, рагу, м’ясних страв, начинку для випічки. Крім того, можна вживати зубчик сирого часнику зі склянкою води одразу після пробудження.

Поділись


Новини партнерів