7 продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені

За даними Фонду дослідження мігрені, щороку мігрень вражає 1,04 мільярда людей у світі. Волна може мати багато причин, наприклад гормональні коливання, неправильний спосіб життя, стрес та вплив зовнішніх факторів, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Крім того, Фонд назвав продукти, які можуть збільшити ризик виникнення мігрені. Якщо ви часто страждаєте на мігрень, перегляньте свій раціон. Можливо, вам слід скоротити споживання таких продуктів:

Кава. Дослідження, опубліковане в American Journal of Medicine, показало що вживання більше трьох чашок кави на день суттєво збільшує ризик виникнення мігрені. Небезпечним виявилось і надмірне споживання інших продуктів з вмістом кофеїну, скажімо, чаю чи коли.

Алкоголь. Дослідження, опубліковане в European Journal of Neurology, показало, що алкоголь є тригером мігрені. Загальновідомо, що він розширює судини. Однак, ви можете не знати, що це розширення сприяє посиленню припливу крові до мозку, що викликає сильний головний біль і може посилити мігрень.

Штучні підсолоджувачі. За даними Американського фонду мігрені, такі штучні підсолоджувачі, як аспартам, можуть бути тригерами мігрені. Тож варто бути обережними. Пам’ятайте, що спроба скоротити споживання цукру може призвести до сильного головного болю.

Шоколад. Багато неврологів вважають, що тирамін, який міститься в шоколаді, може бути причиною взаємозв’язку між потягом до солодощів та мігренню. Однак, точно це не встановлено. Річ у ті, що потяг до солодкого найчастіше виникає тоді, коли ми відчуваємо стрес. Тому, цілком можливо, що саме через нього, а не через шоколад, у нас виникає головний біль.

Хот-доги. Сосиски, які використовуються для приготування найпопулярнішої у світі вуличної їжі, містять сильні консерванти. Серед них є нітрати, які можуть порушувати надходження кисню в кров і спровокувати напад мігрені.

Вишукані сири. Є ще одна річ, яка об’єднує сир і шоколад, крім того, що їх люблять майже всі. Вони обидва містять тирамін, що може викликати головний біль. Тож варто триматись подалі від сирів, особливо від дорогих сортів, якщо ви часто страждаєте від головного болю.

Йогурт. Нещодавнє дослідження, проведене в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго, виявило, що бактерії, які містяться у йогурті і допомагають роботі кишечника, можуть викликати мігрень. Тож, якщо ви часто страждаєте від мігрені, не варто зловживати йогуртами.

Поділись


Новини партнерів