Названо напій, який допоможе схуднути і знизити рівень холестерину

Провідні експерти в галузі охорони здоров’я кажуть, що зараз ідеальний час для того, щоб насолодитись чашечкою запашного чаю. Новий аналіз, в якому було розглянуто дослідження, що проводились за останні 20 років, показав, що вживання 4-6 чашок чаю ройбуш щодня може дати відчутні переваги для вашого здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ройбуш – це представник сімейства бобових, який росте на півдні Африки. Чай ройбуш став шалено популярним серед людей, які намагаються скоротити споживання кофеїну. Доктор Тім Бонд, кандидат наук і чайний технолог розповів, чим чай ройбуш такий корисний.

Він допомагає затримати когнітивний спад. Найчастіше когнітивний спад починається після 40 і відбувається поступово. Що більше ми можемо зробити для збереження сигнальних реакцій в мозку, то краще збережеться пам’ять, здатність обробляти інформацію та запам’ятовувати факти про своє оточення. За словами доктора Бонда, чай ройбуш відчутно уповільнює зниження функції мозку.

Він контролює рівень глюкози в крові. Чай ройбуш містить цілий ряд антиоксидантів, включаючи аспалатин, які допомагають знизити ризик розвитку діабету. Аналіз, проведений Консультативною комісією з питань чаю, показало, що регулярне вживання чаю ройбуш допомагає знизити рівень глюкози в крові на голодний шлунок.

“Ми потребуємо цукру, оскільки ми отримуємо з нього енергію в процесі метаболізму. Однак, споживання надто великої кількості цукру піднімає його рівень у крові і запускає вироблення інсуліну, який допомагає його знизити”, – пояснює доктор Бонд. “Якщо організм стійкий до дії інсуліну, стрибки цукру в крові можуть бути дуже різкими, і чай ройбуш допомагає його стримувати”.

Він допомагає зміцнити здоров’я серця. Доктор Бонд зауважив, що останні дослідження виявили зв’язок між вживанням чаю ройбуш, зниженням рівня “поганого” холестерину та підвищенням “хорошого”. Також, є дані, що чай ройбуш допомагає захистити клітини від окислювального стресу. Ці ефекти йому забезпечують феноли, включаючи два унікальних поліфеноли, що звуться аспалатин та нонофагін, які є потужними антиоксидантами.

Він допомагає схуднути. Дослідження встановили, що аспалатин допомагає зменшити жирові запаси, посилює жировий обмін та блокує утворення нових жирових клітин. Крім того, чай ройбуш від природи має солодкуватий смак, тому немає потреби додавати до нього цукор.

Він зміцнює здоров’я кісток. Людина повинна стежити за здоров’ям кісток протягом усього життя, однак особливу увагу їм повинні приділяти жінки після менопаузи, оскільки в цей період їхні кістки сильно ослаблюються. Встановлено, що сполуки, які містяться в чаї ройбуш, допомагають ущільнити кістки. Крім того, цей чай багатий на кальцій, калій та магній, які необхідні для збереження здоров’я кісток.

Поділись


Новини партнерів