5 причин додати в свій раціон ківі

Ківі не користується такою популярністю, як яблука чи апельсини, але насправді він не менш корисний, ніж вони, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Ось 5 причин додати ківі у свій раціон:

Ківі зміцнює імунітет. Ківі містить величезну кількість вітаміну С. В ньому його на стільки багато, що одна чашка нарізаного ківі містить вдвічі більше вітаміну С, ніж потрібно дорослій людині на добу. Вітамін С необхідний для роботи імунної системи. Одне дослідження показало, що вживання ківі допомагає знизити ризик грипу, особливо якщо мова йде про дітей та людей, старших за 65 років. Крім того, ківі містить велику кількість вітаміну Е, необхідного для виробництва імуноглобулінів, що знищують шкідливі патогени.

Ківі запобігає виникненню зморшок. Відомо, що вітамін С стимулює вироблення колагену. У дослідженні, опублікованому в American Journal of Clinical Nutrition, продукти, багаті на вітамін С, пов’язали не тільки зі зменшенням глибини зморшок, а і зі зменшенням сухості шкіри. Крім того, вітамін С має протизапальні та антиоксидантні властивості, які допомагають зняти набряки під очима.

Ківі покращує здоров’я очей. Ківі містять велику кількість каротиноїдів зеаксантину та лютеїну, які дуже важливі для здоров’я очей і необхідні у нашому раціоні, оскільки організм не може їх виробляти. Брак цих каротиноїдів може викликати втрату макулярного зору (здатність дивитись прямо), але одне дослідження показало, що вживання трьох порцій фруктів на день може зменшити ризик дегенерації макули на 36%.

Ківі допомагає при астмі. Дослідження показало, що вживання фруктів, багатих на вітамін С, таких як ківі, може позитивно впливати на роботу легенів , що особливо важливо для людей, що страждають на астму. Свіжі ківі здатні зменшити хрипи в легенях дітей-астматиків.

Ківі прискорює загоєння ран. Завдяки вітаміну С та іншим антиоксидантам, ківі допомагає прискорити загоєння ран. Дослідження показали, що велика кількість продуктів з вітаміном С допомагає прискорити загоєння післяопераційних швів, а антиоксиданти захищають клітини від пошкодження вільними радикалами.

Поділись


Новини партнерів