5 способів полегшити зубний біль вдома

Зубний біль – це один з найнеприємніших видів болю, що ми можемо відчути. Крім того, він може виникнути в будь-який час, скажімо, посеред ночі, пише Жіночий світ з посиланням на U.S. News.

Доктор Кайл Боган, стоматолог з Льюса, штат Огайо, та Кеті Ханг, дипломований щелепно-лицьовий хірург з міста Монро, штат Нью-Джерсі, пояснили, що треба робити в такій ситуації.

Є п’ять способів швидко заспокоїти зубний біль:

Полоскання теплою солоною водою. Цей спосіб буде ефективним, якщо біль викликаний зубним абсцесом. Тепла солона вода допомагає видалити гній та знищити бактерії, що приносить тимчасове полегшення. Однак пам’ятайте, що в цьому випадку позбутися болю назавжди можна лише тоді, коли інфекцію буде вилікувано.

Використання олії гвоздики. Медики не користуються олією гвоздики для того, щоб полегшити біль, але якщо нічого кращого під рукою немає, вона підійде. Вмочіть в неї кінчик ватної палички та прикладіть на кілька хвилин до ясен над місцем, що болить. Вона викличе заніміння і біль стане слабшим.

Компрес з льоду. Тут усе просто – прикладіть пакет із льодом до обличчя, він зменшить біль і зніме післяопераційний набряк, або ж набряк від інфекції.

Теплі вологі компреси. Теплі компреси будуть ефективними при дисфункції скронево-нижньощелепного суглоба, оскільки вони збільшують еластичність м’язів і сприяє припливу крові до ураженої ділянки. Дослідження показують, що вологі компреси глибше і краще прогрівають тканини, ніж сухі, тому діють більш швидко та ефективно.

Використання чайних пакетиків. Якщо вам видалили зуб і ви прокинулись посеред ночі від болю та кровотечі, прикладіть пакетик чаю на місце видаленого зуба. У більшості видів чаю, особливо чорного, міститься тіамін, який звужує судини і допомагає спинити кров.

Пам’ятайте, всі ці засоби тимчасові, вони допоможуть, якщо зубний біль захопив вас зненацька вночі чи в дорозі. За першої ж нагоди відвідайте лікаря, він зможе визначити та усунути причину болю.

Поділись


Новини партнерів