Як харчуватися, щоб зупинити гіпертонію?

Як вважають фахівці, розвитку гіпертонії часто сприяє порушення водно-сольового балансу, тобто, коли організм часто відчуває нестачу рідини і надлишок солі. Тому для хворих дуже важливо дотримуватися дієти. Є спеціальне меню, яке пропонується в клініках, де займаються лікуванням хворих на гіпертонію.

У раціоні обмежується вміст солі, тваринних жирів і простих вуглеводів. Максимально використовуються продукти, що містять багато калію і магнію, вітаміни C, P і групи B. Рекомендують свіжі фрукти і овочі, висівки, морепродукти, нежирне м’ясо, бобові. Кількість солі зводиться до мінімуму – 3-5 грамів на добу. Також важливо контролювати питний режим.

Для перекусів і десертів використовуються фрукти, сухофрукти, горіхи, цільнозернові хлібці. Готувати їжу рекомендується на пару або запікати в духовці. Найкраще приймати їжу п’ять разів на день – три основних прийоми і два перекуси.

Поділись


Новини партнерів