5 видів продуктів, які допоможуть полегшити менструальні спазми

Менструальні спазми бувають чи не в кожної жінки. Вони зазвичай виникають до або під час менструації і можуть тривати до трьох днів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

В більшості випадків зустрічаються легкі або помірні менструальні спазми. Сильні спазми, як правило, пов’язані з деякими захворюваннями, такими як ендометріоз, синдром полікістозних яєчників, аденоміоз або фіброміоми. Якщо ви відчуваєте дуже сильні судоми під час кожної менструації, варто звернутись до лікаря. А при помірних спазмах допоможуть певні зміни в харчуванні.

Щоб покращити своє самопочуття і позбутись менструальних спазмів, включіть у раціон такі продукти:

Продукти, багаті на магній. Магній – це дуже важливий мінерал, який допомагає розслабити м’язи матки, зменшуючи тим самим спазми. Магній міститься в гарбузовому насінні, мигдалі, шпинаті, кешью, авокадо, бобових і продуктах з цільного зерна. Ви можете тримати під рукою суміш горіхів та насіння і вживати її як закуску.

Продукти, багаті на кальцій. Кальцій дуже важливий не тільки для здоров’я кісток, а і для здоров’я м’язів. Він тонізує м’язи матки, особливо під час менструацій, і ефективно зменшує періодичні спазми. Кальцій можна отримати з молочних продуктів, сої, кунжуту, зелених листових овочів, тощо.

Продукти, багаті на жирні кислоти омега-3. Омега-3 кислоти відомі своїми протизапальними властивостями. Запалення – одна з основних причин виникнення менструальних спазмів. Жирні кислоти омега-3 можна знайти в жирних сортах риби (лосось, скумбрія, оселедець, тунець, сардини), горіхах та насіння.

Продукти, багаті на вітамін В6. Вітамін В6 не лише допомагає зняти спазми, а і зменшує дратівливість, втому та перепади настрою при менструаціях. Також він допомагає в метаболізації жіночого гормону під назвою естроген. Вітамін В6 можна отримати з вівса, зародків пшениці, яйцях, молоці, коричневому рисі, сої та рибі.

Продукти, що містять гінгерол. Гінгерол – це сполука, яка має потужні протизапальні властивості. Також вона допомагає боротись з нудотою та здуттям живота, які часто супроводжують менструацію. Найбільше гінгеролу міститься в імбирі, тому при менструальних спазмах рекомендується випити чашку імбирного чаю.

А от чого варто уникати, якщо ви страждаєте від менструальних спазмів, то це надлишку солі, яка затримує воду. Затримка рідини в організмі може стати причиною здуття. Також слід обмежити споживання кофеїну та алкоголю, цукру, гострої, жирної та смаженої їжі. Всі вони можуть погіршувати спазми.

Поділись


Новини партнерів