Експерти розповіли, чи можна їсти помідори при артриті

Харчування – це важливий фактор профілактики та контролю симптомів артриту. Наприклад, червоне м’ясо може призвести до накопичення в суглобах сечової кислоти. Також вважається, що людям, які страждають на артрит, краще уникати вживання помідорів, пише Жіночий світ з посланням на Express.

Помідори виробляють токсин під назвою соланін. Дехто стверджує, що він здатен погіршувати симптоми артриту. Артрит – це стан, який викликає біль та запалення у суглобах. Соланін може посилювати запалення, набряк та біль. Те саме стосується картоплі, баклажанів та перцю, оскільки ці овочі містять теж соланін.

Однак, чи правдива ця інформація? Дані з сайту Arthritis.org показують, що ні. Немає жодного наукового дослідження, яке б її підтвердило. Погану репутацію помідори отримали через листя, яке дійсно може бути отруйним. Це механізм захисту рослини від тварин та шкідливих грибів.

Тож, якщо ви любите помідори, але страждаєте на артрит, вам не обов’язково відмовлятись від улюбленого продукту.

Експерти склали також список продуктів, які можуть допомогти полегшити симптоми артриту. Всі вони містять антиоксиданти, наприклад, вітаміни А, К та С. Антиоксиданти захищають клітини від пошкоджень, завданих вільними радикалами, які пов’язують з ревматоїдним артритом.

До них належать листяна зелень, морква, червоний та зелений солодкий перець, кабачки, гарбузи, цибуля ріпчаста, цибуля порей, часник, цибуля шалот, оливки та їстівні пасльонові, до яких належать і помідори.

Поділись


Новини партнерів