Про яку небезпечну хворобу може свідчити біль у спині

Біль у спині спричиняє багато незручностей і може бути викликаний безліччю причин – від розтягнення м’язів до панкреатиту, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Гострий панкреатит – це запалення підшлункової залози, яке розвивається за короткий час. До найпоширеніших симптомів панкреатиту належать нудота, діарея та порушення травлення. До менш розповсюджених симптомів належать лихоманка, жовтяниця, біль у шлунку та здуття. У деяких людей може спостерігатись пришвидшене серцебиття, також відоме як тахікардія.

Симптоми панкреатиту можуть загострюватись після вживання алкоголю та деяких продуктів, особливо тих, які містять велику кількість жиру.

Коли людина нахиляється вперед, біль зазвичай стихає, тоді як лежання на спині спричиняє його посилення.

Причинами панкреатиту зазвичай є утворення каменів у жовчному міхурі або зловживання алкоголем. Жовчні камені блокують жовчну протоку, тому жовч починає накопичуватись у печінці та потрапляє у підшлункову залозу.

Частіше панкреатит розвивається у тих, хто старший за 70 років, страждає на ожиріння, палить або вживає від двох порцій алкоголю на добу.

Вилікувати панкреатит вдома неможливо, цей стан потребує госпіталізації, оскільки він може спричинити небезпечні ускладнення. Повторне виникнення гострого панкреатиту може спричинити незворотні пошкодження підшлункової залози.

Тоді виникає хронічний панкреатит. Поширеним симптомом хронічного панкреатиту є стріляючий біль у лівій частині живота та вздовж спини, який може тривати по кілька годин чи навіть днів.

Поділись


Новини партнерів