Яка рання ознака раку кишечника часто залишається непоміченою

Рак кишечника – це дуже небезпечний різновид раку, який важко помітити на ранніх стадіях. Попереджувальні ознаки раку кишечника зазвичай малопомітні і багато людей можуть навіть не усвідомлювати, що їм загрожує небезпека, пише Жіночий світ

Однією з ранніх ознак раку кишечника може бути ректальна тенезма. Це відчуття нездатності випорожнитись, навіть якщо вміст кишечника вже виведено з організму.

Причиною тенезми можуть бути кілька захворювань. Це можуть бути хвороби, пов’язані з запаленням, колоректальний рак та розлади, які впливають на роботу м’зів, що проштовхують їжу по кишечнику.

Тенезми можуть викликати біль, особливо якщо в пацієнта спазми чи проблеми із травленням. Симптоми можуть тривати довгих час чи виникати та зникати періодично. Часто тенезма викликає спазми прямої кишки, які змушують людину відчувати необхідність у випорожненні, навіть якщо кишечник чистий.

Якщо ви помітили в себе такі симптоми, зверніться до лікаря і пройдіть обстеження. Звісно, це не обов’язково означає, що ви хворі на рак. Але ризик, що тенезми свідчать саме про рак зростає, якщо ваші близькі родичі стикались із цим захворюванням. Особливо важливо звернутись до терапевта, якщо симптоми не минають чотири тижні і більше.

Інші симптоми раку кишечника включають раптове зниження ваги, біль у шлунку і відчуття сильної втоми без об’єктивних причин.

Поділись


Новини партнерів