Чи можуть пробіотики зупинити діарею?

Діарея може бути куди небезпечнішою для організму, ніж здається. Особливо в спеку, адже при діареї організм втрачає надзвичайно багато вологи. Однією з основних причин діареї є кишкова інфекція, яка може викликатись бактеріями чи вірусами. Усі хоч раз в житті страждали на діарею, яка супроводжується сильним зневодненням, болем в шлунку та нестачею енергії, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Діарею можна зупинити за допомогою домашніх засобів, але якщо вона триває кілька днів, варто звернутись по медичну допомогу, щоб визначити точну причину та призначити лікування.

Дослідження показують, що пробіотики допомагають відновити бактеріальний баланс кишечника та покращити його функцію.

Лікар-консультант, діабетолог та кардіолог доктор СК Мундра пояснює: “Корисні бактерії покращують травлення і підтримують здоров’я кишечника. Пробіотики – це не що інше, як живі мікроорганізми, які сприяють здоровому травленню. У вашому організмі живуть як корисні, так і шкідливі бактерії. Корисні бактерії створюють здорове середовище в кишковому тракті, захищаючи кишечник від інфекцій. Іноді, наприклад через прийом антибіотиків, корисні бактерії гинуть, і щоб відновити бактеріальний баланс кишечника, потрібні пробіотики”.

Вживання продуктів, багатих на пробіотики сприяє покращенню загального здоров’я кишечника і допомагає зупинити діарею. Однак, добавки з живими мікроорганізмами потрібно приймати обережно. Людb з поганою імунною реакцією взагалі повинні їх уникати.

Найпоширенішими джерелами пробіотиків є йогурт і ще деякі види молочних продуктів та  ферментовані продукти. Також в аптеках можна придбати добавки з пробіотиками. але краще не приймати їх без консультації з лікарем.

Поділись


Новини партнерів