10 причин включити шовковицю до свого літнього раціону

Шовковиця – це надзвичайно корисна ягода, наповнена різними поживними речовинами. На смак вона нагадує виноград, а на вигляд – ожину. 100 г шовковиці містить лише 52 калорії, що робить її ідеальною закускою, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Шовковиця багата на клітковину, залізо та рибофлавін, тому вона ситна, допомагає забезпечити органи киснем та захищає організм від шкоди, заподіяної вільними радикалами. Але це не єдині її переваги. Ось 10 причин додати шовковицю до свого літнього раціону:

Шовковиця покращує травлення. Шовковиця містить велику кількість клітковини, яка сприяє здоровому травленню, полегшуючи рух їжі по травному тракту. Також шовковиця сприяє схудненню. Дослідження італійських науковців показало, що люди, які обмежували споживання калорій і ввели у свій раціон шовковицю, скинули за три місяці близько 10% маси тіла.

Шовковиця контролює рівень цукру в крові. Дослідження показують, що речовини, які містить біла шовковиця, можуть діяти так само, як препарати, які використовуються для контролю рівня цукру в крові при діабеті 2 типу.

Шовковиця знижує ризик виникнення раку. Шовковиця містить антоціанти, які стримують ріст ракових клітин. Також в ній містить ресвератол, який має протиракові властивості і допомагає зменшити ризик раку товстої кишки, шкіри, передміхурової та щитовидної залоз.

Шовковиця зміцнює здоров’я кровоносної системи. Шовковиця містить речовини, які сприяють розширенню судин. Це покращує кровообіг і допомагає знизити артеріальний тиск. Також шовковиця багата на залізо, яке необхідне для вироблення еритроцитів. Поліфеноли зміцнюють судини, а калій допомагає регулювати кров’яний тиск.

Шовковиця зміцнює імунітет. Шовковиця містить алкалоїди та вітамін С, які допомагають зміцнити імунітет і зменшують ризик вірусних інфекцій.

Шовковиця сприяє зміцненню кісток. Поєднання вітаміну К, кальцію та заліза ідеальне для зміцнення кісток і формування нової кісткової тканини, і шовковиця містить всі ці речовини. Завдяки цьому вона знижує ризик остеопорозу.

Шовковиця покращує здоров’я мозку. Шовковиця багата на кальцій, який допомагає підтримувати здоров’я мозку і захищають його від старіння. Також достатня кількість кальцію в організмі допомагає знизити ризик хвороби Альцгеймера.

Шовковиця захищає здоров’я печінки. Завдяки вмісту заліза, шовковиця зміцнює здоров’я печінки та допомагає наситити киснем кров, що до неї надходить.

Шовковиця захищає від грипу та застуди. Якщо ви часто хворієте на грип та застуду, шовковиця може зарадити. Біла шовковиця має антибактеріальні властивості, які допомагають знищити хвороботворні бактерії. Також вона багата на флавоноїди, які зміцнюють імунітет.

Шовковиця допомагає боротись із запаленнями. Шовковиця містить ресвератол, який має протизапальні властивості. Також допомагають запобігти запаленням антоціани, які також містяться в шовковиці у великій кількості.

Поділись


Новини партнерів