Вчені назвали популярний овоч, який збільшує ризик гіпертонії

Високий кров’яний тиск – це дуже поширена проблема. Дослідження показали, що харчування сильно впливає на рівень кров’яного тиску. Деякі продукти допомагають його контролювати, інші ж різко підвищують, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

До останніх, як виявило нещодавнє дослідження, належить картопля. Вчені стверджують, що в людей, які вживають від чотирьох порцій картоплі щотижня, на 11% більший ризик виникнення гіпертонії, ніж в тих, хто вживає менше однієї порції на місяць.

Заміна однієї порції картоплі на день на будь-які некрохмалисті овочі знижує ризик розвитку гіпертонії на 7%. Найкращою альтернативою картоплі доктор сімейної медицини Сара Брюер називає буряк. Він містить нітрати, які розширюють судини та, як наслідок, знижують тиск.

Для того, щоб отримати від буряка максимальну користь, потрібно відварювати його цілим та зі шкірочкою. Також допомагає знизити ризик розвитку гіпертонії і буряковий сік.

Крім того, дослідження показали, що йогурт допомагає знизити кров’яний тиск. Все завдяки вмісту кальцію, магнію та калію. Регулярне вживання йогурту зменшує ризик розвитку гіпертонії на 20%.

Високий тиск часто називають “тихим вбивцею”, оскільки він ніяк не проявляється, поки показники не стануть екстремально високими. Тоді з’являється біль у грудях, сильний головний біль та сліди крові в сечі. Тому надзвичайно важливо регулярно перевіряти артеріальний тиск, особливо після 40 років.

Поділись


Новини партнерів