5 науково обґрунтованих причин щодня очищувати язик

Всі ми знаємо, як важливо підтримувати належний стан ротової порожнини. В основному наголошується на важливості чищення зубів двічі на день. Це, безумовно, допомагає уникнути руйнування зубів, проблем із яснами, спричинених застряглими між зубами частинками їжі або накопичення нальоту на зубах, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Однак, не менш важливо очищувати частину ротової порожнини, яка часто ігнорується. Мова йде про язик.

Ось 5 причин щодня очищувати язик від нальоту та залишків їжі:

Це покращує зовнішній вигляд язика. Поступово наліт, який накопичується на язиці, надає йому блідо-сірого кольору, що виглядає не естетично. Якщо ви щодня очищуватимете язик, він матиме свіжий та чистий вигляд і природний рожевий колір.

Це допомагає боротись з неприємним запахом з рота. Дуже часто неприємний запах з рота не зникає, як би ретельно ви не чистили зуби. Це пов’язано з бактеріями, які залишились на вашому язиці і продовжують там розмножуватись. Дослідження 2004 року показало, що очищення язика значно краще видаляє бактерії, які викликають неприємний запах, ніж чищення зубів.

Це допомагає покращити здоров’я ротової порожнини. Бактерії, що розмножуються на язику, можуть стати причиною руйнування зубів та інфекцій ясен. Однак, дослідження 2005 року показало, що регулярне очищення язика допомагає вирішити цю проблему.

Це допомагає покращити травлення. Бактерії з язика можуть потрапити у травну систему, разом із їжею та слиною. Це може нашкодити здоров’ю травної системи та призвести до надмірного газоутворення. Тому необхідно очищувати язик кожного дня.

Це може посилити ваше відчуття смаку. Якщо страви постійно здаються вам недостатньо гострими чи солодкими, причиною може бути наліт на язиці, який не дозволяє відчути всі відтінки смаку. Дослідження, опубліковане в Journal of Clinical Periodontology, показало, що регулярне видалення нальоту з язика покращує роботу смакових рецепторів і допомагає краще відчувати гіркий, кислий, солодкий та гострий смаки.

Тому ви повинні щоденно очищувати язик від нальоту, однак варто бути обережним, щоб не викликати блювоти. Для цього можна використовувати зубну щітку або спеціальний скребок. При використання скребка потрібно стежити, щоб не травмувати язик.

Поділись


Новини партнерів