5 способів використання олії чайного дерева

Вести здоровий спосіб життя може бути непросто, та є багато природних засобів, що можуть стати вам у нагоді. Одним із таких засобів є ефірні олії, які є повністю натуральними та мають багато переваг для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ефірні олії використовують для покращення сну, розслаблення, зняття стресу та тривоги. Також їх використовують для зняття болю в м’язах та усунення проблем зі шкірою. Однією з найпопулярніших ефірних олій є олія чайного дерева. Вона має цілий ряд корисних властивостей. Ось чому вам обов’язково потрібно тримати пляшечку олії чайного дерева під рукою:

Вона допомагає усунути прищі та інші шкірні проблеми. Дуже часто олію чайного дерева додають до косметичних засобів для проблемної шкіри. Вона допомагає у боротьбі з прищами, вуграми, шрамами від прищів та темними слідами від них.

Її можна використовувати для ароматерапії. Олія чайного дерева допомагає розслабитись тілу та розуму. Вона допоможе людям із тривожністю, хронічним стресом та безсонням.

Вона має дезінфікуючі властивості. Всі ми знаємо на скільки важливо зараз використовувати засоби для дезінфекції рук. Олія чайного дерева – це природний антисептик. Дослідження показали, що вона допомагає знищити декілька поширених різновидів бактерій та вірусів, включаючи кишкову паличку, пневмокок та гемофільну паличку.

Вона може захистити від укусів комах. Запах олії чайного дерева неприємний для кусючих комах, таких як комарі. Вони намагаються уникати його, тому кілька крапель олії допоможуть вам захиститись від укусів. Також олія чайного дерева може використовуватись, як природний дезодорант.

Її можна використовувати при порізах та опіках. Антисептичні властивості олії чайного дерева запобігають потраплянню інфекцій в рану та сприяють прискоренню загоєння.

Поділись


Новини партнерів