Названо насіння, яке допомагає контролювати рівень холестерину та глюкози в крові

Насіння пажитника має численні корисні властивості. Воно не лише надає вашим стравам виразного аромату, а допомагає полегшити симптоми поширених недуг, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

В першу чергу користь насіння пажитника повинні оцінити люди, які часто страждають від підвищеної кислотності шлунка та печії. Щоб позбутися цієї проблеми, потрібно замочити на ніч одну чайну ложку насіння у воді і з’їсти її зранку до того, як поснідати.

Зниження кислотності, яке забезпечує замочене насіння пажитника, сприяє покращенню травлення.

Також замочене у воді насіння пажитника допомагає регулювати рівень глюкози в крові. Подібні властивості, до речі, має і вода, в якій насіння замочувалось. Особливо корисним вважається пророщене насіння пажитника, адже воно містить на 30-40% більше поживних речовин, ніж звичайне.

Людям, у яких підвищений рівень холестерину в крові, також варто спробувати замочене насіння пажитника. Воно допомагає контролювати рівень “поганого” холестерину в крові, що суттєво знижує ризик інфаркту та пошкодження судин.

Важливо пам’ятати, що більше за столову ложку замоченого насіння пажитника на день вживати не можна. Правильно їсти його вранці натщесерце. Ви помітите видимі результати через 21 день. Оскільки насіння пажитника має специфічний смак, який сподобається не всім, можна додавати його до рагу, супів і запіканок.

Поділись


Новини партнерів