5 причин почати вживати чай з лемонграсу

Чай – це один з найпопулярніших в світі напоїв. Його вживають по-різному – хтось п’є чай з вершками, хтось з лимоном, хтось із цукром чи медом, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Чай має безліч корисних для здоров’я властивостей. Він багатий на антиоксиданти, які захищають організм від шкідливої дії вільних радикалів та допомагають вивести шкідливі речовини. Деякі популярні види чаю, скажімо, зелений чай, можуть прискорити процес схуднення, а інші, наприклад імбирний чай, використовують як домашні засоби від застуди та болю в горлі.

Одним із популярних різновидів чаю є чай з лемонграсом. Він не тільки дуже смачний, але і корисний для здоров’я. Ось чому ви обов’язково повинні спробувати чай з лемонграсу:

Лемонграс багатий на антиоксиданти. Як і інші види чаю, цей також містить антиоксиданти. Вони допомагають знизити активність вільних радикалів в організмі та запобігти пошкодженню клітин. Це знижує ризик багатьох захворювань, включаючи деякі види раку. За даними дослідження, опублікованого в Journal of Agriculture and Food Chemistry, лемонграс містить хлорогенову кислоту, яка може бути корисною для серця.

Лемонграс корисний для здоров’я ротової порожнини. Лемонграс має протимікробні властивості, тому він допомагає у догляді за порожниною рота. Зокрема, він може усунути такі проблеми, як неприємний запах та запалення ясен.

Лемонграс знижує ризик виникнення раку. За даними досліджень, лемонграс можна вживати для профілактики певних видів раку. Також його використовують як допоміжний засіб ті, хто проходить хіміотерапію.

Лемонграс покращує травлення. Травлення має надзвичайно важливе значення для загального здоров’я, а також для зниження ваги. Протизапальні властивості лемонграсу допомагають йому покращувати травлення.

Лемонграс полегшує симптоми ПМС. Перед або під час менструації у деяких жінок з’являються больові спазми, вугрі, здуття живота. Чай з лемонграсу допомагає запобігти запаленню та надмірному газоутворенню, а також знімає спазми.

Поділись


Новини партнерів