Дієтолог розповіла, як може нашкодити мед

Мед володіє високим глікемічним індексом (ГІ), що наділяє його здатністю різко підвищувати рівень цукру в крові. Його регулярне споживання в кількості більше трьох столових ложок, може шкодити підшлунковій залозі і фігурі – про це розповіла лікар-дієтолог Ольга Деккер.

Нерідко люди, які прагнуть схуднути, чують про те, що мед набагато корисніший за цукор. Але якщо щодня з’їдати по три столових ложки меду і більше, це не тільки заважатиме скидати вагу, але може нашкодити і стрункій фігурі, повідомила дієтолог в своєму мережевому блозі.

«Глікемічний індекс меду – 60 одиниць. Це означає, що солодкий продукт різко підвищує рівень глюкози в крові, спонукаючи підшлункову залозу виробляти велику кількість гормону інсуліну, що заважає ефективно скидати вагу», – зауважила лікар.

Вона додала, що, крім солідного ГІ, меду властива висока калорійність: 100 грамів дають 304 кілокалорії, столова ложка – 64 кілокалорії. Це ще один привід їсти ці ласощі вкрай помірно.

Крім того, мед може шкодити дитячому організму.

«Дітям молодше одного року давати мед не можна, оскільки в ньому можуть перебувати спори збудника ботулізму, з якими ще не сформований повністю кишечник може не впоратися», – попередила Деккер.

Також, додала дієтолог, шкідливо класти мед в гарячі напої, чай або молоко. При нагріванні (понад 60 градусів) мед втрачає корисні ферменти і вітаміни, більше того, в ньому можуть формуватися небажані для організму сполуки.

Поділись


Новини партнерів